Sportlaan 7, 9843 BV Grijpskerk
secretaris@tcwestend.nl

Competitie nieuwe stijl

De leukste tennisvereniging van het Noorden!

De KNLTB heeft de afgelopen jaren grondig onderzoek gedaan naar de redenen waarom mensen wel of niet competitie spelen. Hieruit is gebleken dat veel tennissers behoefte hebben aan een meer compacte en beter planbare competitiedag. Om de competitie aantrekkelijker te maken voor deze groep heeft de KNLTB zijn leden gevraagd hun ideale competitievorm samen te stellen. Dat heeft geleid tot drie nieuwe aanvullende competitievormen en een versoepeling van de regels. Wil je er meer over lezen, kijk dan op de site van de KNLTB.

Drie nieuwe competitievormen 

  • 8&9-competitie
  • Zomeravondcompetitie
  • Onder35 Competitie

Voor alle 3 nieuwe vormen geldt het Compact Spelen. Compact Spelen is ingevoerd door de KNLTB zodat de partijen minder lang duren en meer planbaar zijn. Bij Compact Spelen is er geen derde set, hiervoor in de plaats speel je een wedstrijdtiebreak (een tiebreak tot 10) en bij de stand 40-40 is het volgende punt beslissend.

Je kunt je individueel of als team opgeven voor de competitie. De VCL kan geen garantie geven dat je wordt ingedeeld, dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Ook als je je aanmeldt met een team probeert de VCL hier rekening mee te houden, maar er kunnen teamleden worden toegevoegd.