Sportlaan 7, 9843 BV Grijpskerk
secretaris@tcwestend.nl

Banen en gebruik

De leukste tennisvereniging van het Noorden!

TC West End beschikt over een prachtig tennispark dat enkele jaren geleden geheel gerenoveerd is.  Er zijn 4 smash-court banen waarop het hele jaar getennist wordt.

Alle banen zijn voorzien van verlichting, waardoor je ook ‘s avonds kunt spelen. De speeleigenschappen zijn nagenoeg gelijk aan die van gravel en de ondergrond is vriendelijk voor gewrichten en spieren. De banen zijn goed waterdoorlatend waardoor er na een regenbui snel weer gespeeld kan worden. In theorie is het het hele jaar mogelijk om te tennissen op deze “all-weather”  banen. In de praktijk blijkt een dik pak sneeuw toch lastig spelen! Alleen na een periode van vorst, tijdens opdooi, mogen de banen niet betreden worden.

Onderhoud

Hoewel de smash-court banen minder onderhoud vragen dan de gravelbanen gaat het niet allemaal vanzelf. Hieronder volgen de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. We verzoeken iedereen dringend ook de uitgebreide gebruiksadviezen en onderhoudsvoorschriften door te nemen!

  • Betreed de banen altijd via de schoonloopmat
  • Voeten vegen VOOR het spelen
  • Neem nooit glaswerk mee de baan op, scherven of scherpe voorwerpen kunnen de baan beschadigen

De belangrijkste regel is en blijft: Altijd de banen vegen na het spelen, ook tussen en rondom de banen.

Baanverlichting

De baanverlichting is te bedienen vanuit de kantine. Het aandoen van de lampen vraagt tijdelijk enorm veel stroom. Wacht daarom altijd minimaal een kwartier voor je de baanverlichting van het andere veld inschakelt. Laat de verlichting niet onnodig aan. Pas als beide banen van een verlicht veld bezet zijn mag de baanverlichting van de andere banen aan!

Baanreglement

Je kunt eenvoudig via de KNLTB ClubApp vooraf een baan reserveren. Wij noemen dit “digitaal afhangen”. Kies een dag en tijd, kies je medespeler(s) en zorg dat je op tijd op de baan bent. Reserveer niet langer dan dat je werkelijk gaat spelen. Kun je onverhoopt niet, vergeet dan niet via de ClubApp te annuleren. Zo is de baan weer beschikbaar voor andere spelers. Ben je niet op de baan binnen 10 minuten na aanvang van je reservering, dan vervalt deze en heb je geen recht meer op de gereserveerde baan.

Het digitaal afhangen is verplicht voor alle leden. Het is -als de ClubApp is geïnstalleerd- een fluitje van een cent. Zo kom je nooit meer voor niets op de tennisbaan om te ontdekken dat alle banen bezet zijn. Heb je gereserveerd, dan is er altijd een baan voor je beschikbaar.

Sleutel

Op vertoon van je ledenpas en tegen betaling van een borgsom van € 5,= kun je een sleutel van het tennispark ophalen. Hiermee heb je toegang tot het tennispark, de kantine, kleedkamers, douche en toilet. Je kunt dan tennissen op ieder gewenst moment. Bij opzegging van het lidmaatschap moet je de sleutel weer inleveren. Uiteraard ontvang je dan de borgsom weer retour. De sleutel is verkrijgbaar bij Wilko Eskes; neem even contact op voor een afspraak.