Sportlaan 7, 9843 BV Grijpskerk
secretaris@tcwestend.nl

Toss

De leukste tennisvereniging van het Noorden!

Toss, wat is dat? Een leuke manier om te tennissen en mensen te leren kennen. Heb je geen vaste tennispartner, of gewoon zin om te dubbelen en een gezellige avond te hebben, dan is de toss daarvoor ideaal.

Bij de toss wordt er geloot met wie én tegen wie je speelt. Je speelt een half uur in deze samenstelling. Daarna wordt er opnieuw geloot. Ieder half uur heb je dus een andere partner en andere tegenstanders. Gewoonlijk wordt er gedubbeld, al kan het af en toe voorkomen dat er een single gespeeld wordt.

De toss is toegankelijk voor alle seniorleden. Het maakt helemaal niet uit hoe goed of slecht je bent, iedereen houdt rekening met elkaar. Juist voor beginnende tennissers blijkt het een hele leuke manier te zijn om je spel te verbeteren. Omdat iedereen er een eigen speelstijl op na houdt doe je in korte tijd heel veel tenniservaring op.

TC Westend kent meerdere tossmomenten. Er is een maandagavond mixed toss die om 19:00 begint. Kom je liever iets later, dan maakt dat niets uit. Ieder half uur wordt er immers opnieuw geloot. Er is geen vaste eindtijd, je bepaalt zelf hoeveel partijtjes je speelt. Tussen de partijtjes door is er tijd voor een drankje en uiteraard ook na afloop. De deelnemers aan de maandagavondtoss zijn bij toerbeurt toss-leider. Op die avond ben je verantwoordelijk voor de kantine en regel je de loting.  Jaarlijks wordt een tossrooster vastgesteld. Kijk op het tossrooster in de kantine wanneer je aan de beurt bent. Onderling ruilen is altijd toegestaan.

Op maandagochtend is er een toss speciaal voor (oudere) dames. Die begint met koffie om 9:30 en vanaf 10:00 wordt er getennist. Omdat deze groep kleiner is ligt de organisatie anders en wordt er 1x geloot bij aanvang; daarom is het bij deze toss wel wenselijk dat je om 9:30 aanwezig bent.

Op donderdagochtend is een een (oudere) herentoss. Zij beginnen om 9:00 uur.

Dus schroom niet, kom eens langs en doe gezellig mee!