Sportlaan 7, 9843 BV Grijpskerk
secretaris@tcwestend.nl

Competitie

De leukste tennisvereniging van het Noorden!

Wanneer we over competitie praten bedoelen we de officiële KNLTB competitie.

KNLTB competitie

Ben je een speler met meer ambitie en vind je het leuk om wedstrijden te spelen, dan is meedoen aan de competitie van de KNLTB mogelijk iets voor je. Jaarlijks zijn er diverse competitieteams die deelnemen aan de Regionale KNLTB competitie (Noord-Oost). Dit betreft de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Er zijn verschillende competitiesoorten en verschillende speeldagen. Begin je net met competitie spelen, dan word je ingedeeld in de laagste klasse. Meestal is dat de 4e klasse.

De voorjaarscompetitie  is de meest bekende. Daarnaast is er ook een najaars- en een wintercompetitie. Het is mogelijk om alleen dubbels te spelen, maar ook een mix van enkel, dubbel of gemengd is mogelijk. Afhankelijk van het soort wedstrijden dat je wilt spelen zijn er verschillende speldagen mogelijk.

Sinds 2017 biedt de KNLTB nieuwe competitievormen, bedoeld om meer tennissers een passende competitievorm te bieden. Er is een 8&9 competitie, waarbij 8 en 9 verwijst naar de speelsterkte van de nieuwe spelers. Ook is er een Zomeravondcompetitie, en speciaal voor de jongere tennissers een Onder35– competitie.

Meedoen aan de competitie?

In principe kan ieder lid zich opgeven om het volgende seizoen mee te spelen. Nieuwe deelname is altijd welkom. Inschrijven kan met een volledig team dat uit minimaal 4 personen bestaat. Kun je geen team op de been krijgen maar wil je toch meedoen? Bij veel teams zit men te springen om invallers. Geef je daarom ook individueel op , dan proberen we je in een team of als invaller te plaatsen. Wie weet kunnen we uit de individuele aanmelders ook een nieuw team samenstellen. Ook jeugdleden kunnen zich opgeven voor de KNLTB competitie. Dit wordt niet vanuit de vereniging georganiseerd dus ouders zullen zelf e.e.a. moeten coördineren en naar de wedstrijden rijden.

Let op:

Competitie spelen is – in tegenstelling tot onze eigen verenigingsactiviteiten- niet vrijblijvend! Wie zich opgeeft heeft de verplichting op de wedstrijden te verschijnen als team. Doe je dit niet, dan legt de KNLTB een boete op die op de deelnemers verhaald wordt. Daarom is het raadzaam een team te vormen met extra spelers zodat je altijd over invallers kunt beschikken bij ziekte of blessures.

VCL: aanspreekpunt voor competitie

De KNLTB heeft bij iedere club een aanspreekpunt nodig als het gaat om competitie-aangelegenheden. Deze VCL-er (verenigings competitieleider) is speciaal opgeleid en is het eerste aanspreekpunt als het gaat om competitie. De competitieleider geeft de teams door aan de KNLTB, zorgt voor distributie van de competitie bescheiden (documenten, reglementen, passwords, ballen, enz.) en dient bereikbaar te zijn op de speeldagen. Dit laatste is vooral bedoeld voor die situaties waarbij er onenigheid is of er zich onregelmatigheden voor doen.

Wie interesse heeft, meer wil weten over competitie of zich wil aanmelden kan contact opnemen met de VCL van onze vereniging, dit zijn Femke en Jorrit Sijtsma.